Studio’s en appartementen aan de Dr. Benthemstraat worden alleen nog verhuurd aan jongeren tot 28 jaar

De woningen zijn ook nu al geliefd bij jongeren. Wij verwachten dat dat zo blijft. Wendy Berkel, coördinator klantprocessen : “De studio’s en appartementen zijn vooral een goede plek om te starten met wonen. We zien dat in verhouding veel jonge huurders snel weer verhuizen als ze een tijdje aan Dr. Benthemstraat hebben gewoond. En ze daarna een volgende stap willen maken naar een grotere woning. Zo geven we jongeren meer kans op een passende woning. Nu én in de toekomst.”

Ook een manier om de woonbeleving van huurders te verbeteren
Ieder jaar onderzoeken corporaties de woonbeleving onder haar huurders. Met dit anonieme onderzoek vormen ze een beeld van hoe huurders hun woning en omgeving beleven. Wonen ze fijn. Of zijn er ook punten die beter kunnen? Het onderzoek kijkt naar het thuisgevoel, veiligheidsgevoel in de buurt en in de woning. Berkel: “De cijfers van de Dr. Benthemstraat zijn aan de lage kant. We verwachten dat door deze nieuwe maatregel de sfeer in de wijk en het complex verbetert. En we hopen dat ook terug te zien in een volgend woonbelevingsonderzoek.”  

Tweehurenbeleid voor jongeren die huurtoeslag nodig hebben
Voor de woningen aan de Dr. Benthemstraat geldt ook het tweehurenbeleid. Dat betekent dat jongeren tot en met 22 jaar die afhankelijk zijn van huurtoeslag een lagere huurprijs tot maximaal 442,46 euro betalen. Hierdoor kunnen zij voor deze woningen huurtoeslag aanvragen. In alle andere gevallen geldt de normale huurprijs.

Huidige huurders ouder dan 28 jaar mogen natuurlijk gewoon blijven wonen
Maar hun nieuwe buren zullen straks maximaal 28 jaar oud zijn. Domijn gaat goed in de gaten houden wat deze nieuwe maatregel betekent voor de leefbaarheid en woonbeleving van haar huurders.