Start bouw nieuwe, grote eengezinswoningen op ’t Kempke

Wie 2 jaar niet op ’t Kempke in Haaksbergen kwam, kent de straat haast niet meer terug. Vorig jaar leverden we al 40 woningen op: 20 appartementen en 20 beneden- en  bovenwoningen. Maar daar blijft het niet bij. Want vanaf deze week bouwen we verder met de laatste  fase van het project: 10 grote eengezinswoningen. 

Plegt-Vos bouwt de huizen volledig uit hout 
Beltman Architecten maakte het ontwerp van de woningen. Het is de eerste keer dat in Twente grondgebonden woningen volledig uit hout bestaan. De bouwer gebruikt hiervoor zogenaamd CLT, Cross Laminated Timber. Dat wil zeggen dat het hout op een bepaalde manier is gelijmd. Dat maakt het materiaal niet alleen heel duurzaam. Maar ook nog eens heel stevig. Daarnaast zorgt hout straks voor een fijn en gezond binnenklimaat voor de bewoners.  

Niet alleen het materiaal is duurzaam. Ook de manier van bouwen is dat. Plegt-Vos bouwt de woningen in de Slimme Huizenfabriek.  En nog een leuk voordeel. De huizen hebben hierdoor 80% minder CO2-uitstoot per woning. 

Alle woningen op ’t Kempke zijn straks volledig elektrisch 
Door zonnepanelen en een warmtepomp te combineren, zijn de woningen bovendien energiezuinig. Dat is goed voor het milieu én voor de energierekening. Ook komt er veel groen in de straat. Wat weer goed is om het water op te vangen bij een hevige regenbui. Maar veel groen houdt ook het water langer vast om zo weer droogte tegen te gaan. Goed tegen hittestress in de zomer. Dit is een vorm van klimaatadaptief bouwen. En het is ook weer fijn om in te wonen. 

 De oplevering staat gepland voor eind 2024 
De nieuwe woningen zijn bedoeld voor gezinnen van minimaal 3 personen. Hiermee geven we antwoord op de vraag naar grote eengezinswoningen in Haaksbergen. De woningen staan nu op woninghuren.nl. Woningzoekenden uit Haaksbergen krijgen voorrang bij de verhuur