Innovatieve pilot met tijdelijke woningen aan de Molukkenstraat

Flexwonen: een huurcontract van maximaal 2 jaar
Omdat de woningen tijdelijk blijven staan, zoeken we huurders voor flexwonen. Flexwonen is er voor mensen die met spoed op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte. Bijvoorbeeld door de gedwongen verkoop van hun eigen woning na een scheiding. Het is namelijk lastig om snel een tijdelijk thuis te vinden. Omdat de woningen tijdelijk blijven staan, wordt het project ingezet om deze mensen een betaalbare oplossing te kunnen bieden. Bewoners kunnen de woning maximaal 2 jaar huren en gaan in die periode op zoek naar andere woonruimte.

Daarnaast is het belangrijk dat toekomstige bewoners mee willen werken aan het monitoren van de woning. Sophie Oosterbroek, ontwikkelmanager bij Domijn: “Sommige van de installaties in de woning zijn nieuw voor ons en we willen graag weten wat huurders daarvan vinden. We vragen ze daarom regelmatig om hun mening.” De bewoners worden begeleid door een energiecoach.

Op zoek naar een oplossing voor verschillende uitdagingen
Met dit pilotproject spelen we in op de uitdagingen waar we als corporatie voor staan. De snel stijgende bouwprijzen zetten de betaalbaarheid van wonen onder druk. Daarnaast moeten al onze woningen vóór 2050 CO2 neutraal zijn. Ook is er steeds meer vraag naar één- en tweepersoonswoningen. Het woonproduct van Thimo365 is circulair en klimaatadaptief. Dat wil zeggen dat er rekening is gehouden met het extremere weer dat we steeds vaker zien. Door te experimenteren met veelbelovende, innovatieve woonproducten, zoeken we actief naar oplossingen voor deze uitdagingen.  

Reageren op de benedenwoning kan vanaf nu
De woning staat vanaf maandag 27 juni op www.domijn.nl. Vanaf dan kunnen woningzoekenden reageren. Na de loting gaan de kandidaten in gesprek met collega’s. In deze gesprekken wordt alles uitgelegd over het tijdelijke contract en de monitoring van de woning. Op basis daarvan wordt een geschikte kandidaat uitgekozen.