Een eigen plek voor kwetsbare jongeren 18+

In eigen gemeente kunnen blijven wonen
Hier in de buurt is er bijna geen woonruimte voor jongeren die ook na hun 18e een bepaalde vorm van ondersteuning nodig hebben. Deze jongeren dreigen door niet passende wet- en regelgeving tussen wal en schip te vallen. Of moeten verhuizen naar een andere plek. Door dit nieuwe project krijgen zij de mogelijkheid om in hun eigen gemeente te blijven. Doel is dat de jongeren die hier komen te wonen door begeleiding uiteindelijk zelfstandig kunnen wonen. Dit project past goed binnen de visie van de gemeente Losser: ‘zorg zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig’. Jongeren kunnen op deze manier met een beetje hulp wel hun eigen plek krijgen: op weg naar zelfstandigheid.

Sportlaan 23
De werkgroep heeft voor het woonproject inmiddels een geschikte locatie gevonden: de Sportlaan 23 in Losser. Dit pand heeft Domijn gekocht. Het pand is erg geschikt vanwege de kamerindeling en biedt mogelijkheid om aan maximaal 8 jongeren een kamer te verhuren. Zij delen met elkaar de badkamer, keuken en woonkamer. De jongeren krijgen individuele- en groepsbegeleiding.

Start nog niet bekend
Op dit moment is nog niet bekend wanneer het project precies van start gaat. Het gebouw moet nog verbouwd worden. We hebben de direct omwonenden geïnformeerd. Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met het toegangsteam werk, inkomen, jeugd en zorg (wijz) van de gemeente Losser via 053-5377400 of wijz@losser.nl. Houd voor updates ook de website van de gemeente in de gaten.