Opgeleverd - Wicher Nijkampstraat

We bouwden een appartementencomplex op de hoek Wicher Nijkampstraat/Zweringweg in Enschede. Deze is op 20 april 2022 opgeleverd.

De 12 appartementen hebben één slaapkamer en een eigen berging achter het gebouw. In het gebouw is geen lift. Er staan 8 woningen met een oppervlakte van 42m2. En 4 woningen met een oppervlakte van 49m2. Alle woningen hebben één slaapkamer, een woonkamer met keuken en een badkamer. Deze woningen zijn geschikt voor éénpersoons- tot maximaal twee persoonshuishoudens.

Duurzaamheid
De woningen zijn duurzaam, door onder andere optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een elektrische warmtepomp. Dat betekent lage energielasten en een hoog wooncomfort voor de bewoners.

Type woningen
De woningen zijn industrieel gebouwd door Trebbe NieuwePortiek. De gevels van het gebouw werden vooraf in de fabriek gemaakt. Dit zijn kant-en-klare gevels met kozijnen en keramische steenstrips. Zo bouwden we sneller. En kregen onze huurders eerder de sleutel. Voor het milieu was dit ook prettig, er was hierdoor minder vervoer van en naar de bouwplaats nodig. Peters en Lammerink architecten tekenden de woningen. Het ontwerp is geïnspireerd op de vijftiger jaren. Hierdoor passen de woningen mooi bij de bestaande omgeving. Naast huurwoningen zijn er ook koopwoningen gebouwd.