Opgeleverd - Thomas de Keyserstraat

In het stadsdeel Enschede West – Stadsveld is de stap gezet naar een groene wijk met gevarieerde woningtypes. Domijn doet mee in deze stap en bouwde 45 duurzame, compacte en betaalbare galerijflats aan de Thomas de Keyserstraat.

Appartementengebouw
Er zijn twee flatblokken met in totaal 45 woningen gebouwd. Eén blok met 29 woningen en één blok met 16 woningen. Deze woningen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ze hebben een oppervlak van ongeveer 63m2. En twee slaapkamers, een balkon en een eigen berging. De twee slaapkamers liggen aan de rustige galerijkant waar het koel slapen is, omdat ze op het noorden liggen.

Hittebestendige woningen; fijn slapen in de zomer
Met het ontwerp van de woning is rekening gehouden met de stand van de zon. Het woongedeelte ligt aan de straatkant, op het zuiden. De slaapkamers liggen aan de rustige en koelere galerijzijde, op het noorden. Daardoor is het fijn slapen in de zomer. Ook voldoen de woningen aan de nieuwe BENG-eisen die op 1 januari ingingen. Die norm schrijft voor dat duurzame, goed geïsoleerde woningen in de zomer niet te warm mogen worden.
In de woningen zit een warmtepomp die ook voor koeling zorgt. Elke woning heeft ook zonnepanelen. Door deze toepassingen zijn de woningen ´all electric´ en bijna energieneutraal.

Oplevering
Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd.
De bewoners hebben in juni 2022 de sleutel gekregen.