Opgeleverd - Studio's Robsonterrein

Op het Robsonterrein in Enschede doen we iets bijzonders. We creëren een plek waarin een creatief, duurzaam, groen en betaalbaar leefklimaat centraal staat. Het Robson aan de Blekerstraat is een bijzonder stukje Enschede. De afgelopen maanden is er al veel gebeurd op het terrein. Nu de voormalige Robsonfabriek is omgetoverd tot een creatieve broedplaats, is het terrein ernaast aan de beurt. Er komt een gemêleerde woonwijk met ruimte voor groen, een wijkmoestuin én 20 studio's!

20 studio's: wonen aan een gezamenlijke binnentuin
De studio's worden gebouwd in een complex van twee bouwlagen. In de studio's wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte. Er is een woon-, slaap- en kookgedeelte en een aparte badkamer. Een volwaardige woning op 27 m2! De woningen op de begane grond hebben een Delftse stoep en de woningen op de eerste verdieping een Frans balkon. Daarnaast is er buiten een gezamenlijk binnenterrein waar ontmoeting centraal staat. Ook is er een gemeenschappelijke berging.


Milieuvriendelijk en energiezuinig wonen
Wij vinden het erg belangrijk dat wonen betaalbaar blijft én dat er zuinig wordt omgaan met het milieu. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Daarom zijn de studio's zijn circulaire woningen: er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van onderhoudsarme materialen die in de toekomst hergebruikt kunnen worden. Zo komen we samen een stapje dichter bij een duurzamere wereld. Kortom, Enschede is met de gemêleerde woonwijk op het Robson weer een fijn, veilig en duurzaam wooncomplex rijker!