Circulair bouwen

De bouwsector gebruikt wereldwijd 40% van de aanwezige grondstoffen. Hiervan wordt een product gemaakt dat na gebruik wordt weggegooid. Een verhaal met een begin en een einde. Het resultaat? De grondstoffen raken op en de afvalberg wordt groter. Dat kan én moet anders.   

Maar wat als we dat eens omdraaien?

Wat als we de producten van nu later weer gebruiken als grondstoffen voor een ander doel? Dat is de gedachte achter circulair bouwen. Dat klinkt moeilijker dan het is. De naam zegt het eigenlijk al: het is niets meer dan een cirkel. Door slim gebruik te maken van producten van nu als grondstoffen voor later kunnen we ze oneindig blijven gebruiken. Een mooie én tegelijk ook noodzakelijke beweging, want we putten onze aarde uit.

Circulair bouwen bij Domijn

Wij zijn als woningcorporatie één van de opdrachtgevers in de bouwsector. En daarom willen wij hier ook  onze verantwoordelijkheid nemen. In alles wat we doen, sturen we op (her)gebruik van materialen. Zo hebben we de wanden van ons oude kantoorpand hergebruikt bij de renovatie van de Robsonfabriek en dagen we de markt voortdurend uit om circulair te slopen en nieuw te bouwen. Zo dringen we de CO2-uitstoot terug, gaan we uitputting van grondstoffen tegen en verbeteren we de kwaliteit van producten. En nog belangrijker: zo creëren we een betere leefomgeving voor onze huurders.