We bouwen door op 't Kempke

We gaan verder met bouwen op ’t Kempke in Haaksbergen. En voegen 10 extra eengezinswoningen toe aan de buurt. Een toevoeging bovenop de woningen die we origineel zou bouwen: 20 appartementen en 20 beneden- en bovenwoningen. De extra woningen zijn een antwoord op de vraag naar meer grote eengezinswoningen in Haaksbergen. De verwachte oplevering is eind 2024.  

 

We bouwen 10 grote eengezinswoningen op ‘t Kempke 

Met deze extra fase in het bouwproject geven antwoord op de vraag naar grote eengezinswoningen in Haaksbergen. De woningen krijgen 3 slaapkamers. Huishoudens in Haakbergen met 3 personen of meer krijgen straks voorrang bij de verhuur.  

 

De start van deze extra bouw is het slopen van de oude beneden- en bovenwoningen 

Die sloop start in het eerste kwartaal van 2024. En net als bij de andere woningen op ’t Kempke kiezen we ook nu voor een circulaire sloop door Dusseldorp. Circulair slopen betekent dat zoveel mogelijk materialen van de afgebroken woningen een tweede leven krijgen. 1-op-1 in nieuwe bouwprojecten. Of als dat niet lukt, als grondstof voor nieuwe producten. Dat scheelt in kosten en is goed voor het klimaat. 

 

Plegt Vos bouwt de nieuwe woningen  

Dit wordt een duurzame combinatie van houtskeletbouw en CLT. Een materiaal dat in Twente niet eerder werd gebruikt bij de bouw van grondgebonden woningen. Maar dat wel heel duurzaam is. En waar bewoners in een gezond en comfortabel binnenklimaat wonen. Samen met bouwpartner Plegt-Vos kiezen we daarom bewust voor dit materiaal voor de 10 woningen aan ’t Kempke. 

 

Niet alleen het materiaal maakt de bouw duurzaam. Ook de manier van bouwen is dat. De woningen worden namelijk helemaal in de Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos gemaakt. Dat scheelt bijvoorbeeld in tijd, afval en verkeer van en naar de bouwplaats. 

 

Bewoners wonen en leven straks ook duurzaam en energiezuinig 

Ook deze woningen op ’t Kempke zijn straks volledig elektrisch. En door er zonnepanelen en een warmtepomp te combineren, zijn de woningen bovendien energiezuinig. Dat is goed voor het milieu én voor de energierekening. 

 

De oplevering staat gepland voor eind 2024 

De woningen worden in de loop van 2024 aangeboden op woninghuren.nl.