Veilig verwarmen

Veel mensen zijn erg bang voor de winter vanwege de hoge gasprijzen. En dat snappen we goed. Iedereen zoekt eigen oplossingen. We horen dat mensen erover nadenken om het gas helemaal te laten afsluiten. Of de verwarming niet of nauwelijks aan te doen. Maar dat is geen goede oplossing. We adviseren dit niet te doen! En dit is waarom:  

  • Je huis wordt erg vochtig als je helemaal niet meer verwarmt. Dat vocht komt op je ramen en muren waardoor de kans op schimmel groot is.  
  • Op een andere manier verwarmen met bijvoorbeeld kaarsen of een petroleumkachel kan heel onveilige situaties opleveren. De kans op brand is dan groot en het maakt de luchtkwaliteit ongezond. Dat kan zelfs leiden tot koolmonoxidevergiftiging.
  • Als je je gas echt laat afsluiten, dan moet je daarvoor betalen. En later ook weer voor het weer aansluiten.

Blijf dus wel je woning verwarmen. Op z'n minst op de vorstvrije stand (dat is het sterretje op je radiatorkraan). Op zoek naar kleine of grotere maatregelen waarmee je goed kan besparen bij het verwarmen van je huis? Die vind je op https://energieloket-enschede.nl/maatregelen

Wij zijn geen energieleverancier en hebben helaas geen directe invloed op energieprijzen. We hebben wél invloed op het verduurzamen van woningen. Daar brengen we extra versnelling in. Dit jaar verduurzamen we 600 woningen. En vanaf volgend jaar 800. Dat blijven we doen.   

Verwacht je dat je problemen krijgt met het betalen van je huur? Neem dan contact op! We denken graag met je mee.