04
jan.

Reminder! Vanaf 1 januari is je inkomensverklaring over 2020 niet meer geldig.

Vanaf 1 januari 2023 is de inkomensverklaring over 2020 niet meer geldig. Krijg je een aanbod voor een woning van ons? Zorg dan dat je jouw actuele inkomensverklaring (over 2021 of 2022) bij ons aanlevert.

Geldige inkomensverklaring
Wil je een woning huren bij ons? Dan heb je een geldige inkomensverklaring nodig. Dit is een officiële verklaring van de Belastingdienst met je inkomensgegevens. Wij zijn namelijk verplicht je inkomen te controleren. Het gaat dan om een inkomensverklaring van jezelf, je eventuele partner en/of medebewoners. Heb je inwonende kinderen? Dan telt hun inkomen niet mee.

Maximaal twee jaar geldig
Een inkomensverklaring mag maximaal twee jaar oud zijn. Dat betekent dat je op dit moment alleen een woning van ons kunt huren als je een inkomensverklaring over 2021 of 2022 bij ons hebt aangeleverd. En je verzamelinkomen mag niet hoger zijn dan € 56.000,-.

 Let op! Een inkomensverklaring over 2020 is dus niet meer geldig.

 Zorg voor een actuele inkomensverklaring

Je kunt een inkomensverklaring aanvragen bij de Belastingdienst. Dit kun je doen via mijnbelastingdienst.nl of telefonisch via de Belastingtelefoon (0800-0543). Houd je Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. De Belastingdienst stuurt je de inkomensverklaring binnen 5 werkdagen op.

a a