In nieuw Wijkpunt De Heurne werken organisaties samen aan fijne en veilige Enschedese binnenstad

Binnenstadbewoners, ondernemers en medewerkers kunnen van maandag tot en met vrijdag binnenlopen bij Wijkpunt De Heurne met vragen, ideeën, wensen of zorgen over de veiligheid en aantrekkelijkheid van de binnenstad. Daar zitten medewerkers van de verschillende organisaties klaar om te luisteren en het gesprek aan te gaan. Ook onveilige situaties in de binnenstad meld je hier gemakkelijk.

Ideeën zijn welkom
Bewoners van de binnenstad die ideeën hebben om de binnenstad van Enschede nog mooier of veiliger te maken, zijn welkom bij de Heurne 32. “Ook als mensen vragen hebben over het toezicht in de binnenstad of over de inzet van de politie, kunnen zij terecht in het Wijkpunt De Heurne”, vertelt Bastian Drees, verbindingsambtenaar veiligheid van de gemeente Enschede.

 Wat doot wie d’ran?
Het nieuwe Wijkpunt De Heurne is één van de ideeën die vorig jaar bedacht door diverse organisaties, bewoners en ondernemers uit de binnenstad van Enschede. Onder het motto ‘Een veilige en leefbare binnenstad: Wat doot wie d’ran?’ hebben organisaties uit de binnenstad samen een inlooppunt geopend. Hier werken ze samen om de binnenstad Enschede nog fijner en veiliger te maken.

Open van maandag tot en met vrijdag
“De komende maanden gaan we volop proef draaien met dit nieuwe wijkpunt en goed luisteren en ervaren waar de wensen van de binnenstadsbewoners en -ondernemers vooral ligt. We willen laten zien dat we met elkaar het hart van onze mooie stad nog mooier en prettiger kunnen maken. Overlast en onveilige situaties in de binnenstad gaan we minder maken door goed met elkaar samen te werken, waardoor het nog prettiger wonen,  ontspannen en ondernemen is in de binnenstad”, vertelt Bastian Drees van de gemeente.
Binnenstadbewoners, bezoekers van de binnenstad, winkeliers en ondernemers uit de binnenstad zijn van harte welkom bij Wijkpunt De Heurne aan de Heurne 32 op maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.