Als huurder van een sociale huurwoning van een corporatie krijg je voorrang op DAEB koopwoningen

Dat leggen we graag even verder uit. Vanaf 1 januari 2024 kun je als huurder van een sociale huurwoning van een corporatie voorrang krijgen op beschikbare DAEB koopwoningen van woningcorporaties. Een DAEB koopwoning is een sociale huurwoning die niet opnieuw verhuurd wordt, maar die te koop wordt aangeboden.  

Dat is een voordeel voor huurders van sociale huurwoningen die daarmee een goede kans krijgen op een koopwoning.  

 De voorrang is plaatsgebonden 
Dat betekent dat je alleen voorrang krijgt in de plaats waar je nu woont. Woon je nu bijvoorbeeld in Enschede, dan krijg je voorrang op onze koopwoningen in Enschede.

De voorrang is alleen voor sociale huurders van een corporatie
Woon je in een dure huurwoning met een kale huurprijs boven de huurtoeslaggrens? Of woon je particulier in een DAEB woning? Dan geldt dit voordeel helaas niet voor jou. 

 Het voordeel geldt in de eerste 4 weken nadat een woning gepubliceerd is 
Wij publiceren onze beschikbare DAEB koopwoningen op onze website www.domijn.nl. Ook vind je onze koopwoningen op Funda en op de website van onze makelaars. Als een woning met voorrang verkocht wordt, staat dit altijd in de omschrijving van een woning. Heb je interesse? Reageer dan op de woning. Jouw gegevens worden automatisch verstuurd naar onze makelaar. 

 Na 4 weken controleert onze makelaar alle reacties
Alle reacties van sociale huurders van een corporatie halen zij eruit. Deze mensen krijgen als eerste de kans om de woning te bekijken en om daarna eventueel een bod uit te brengen. Zijn er meer huurders die bieden? Dan gaan we met de huurder die het hoogste bod heeft gedaan in gesprek om te kijken of we er samen uitkomen.  

 Hebben we in de reacties van de eerste vier weken geen nieuwe koper gevonden?
Dan mag iedereen die geïnteresseerd is meebieden.