20 appartementen opgeleverd op ‘t Kempke

De 20 betaalbare, duurzame appartementen zijn verdeeld over 2 complexen 
Alle woningen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. In de complexen zijn zowel appartementen met 1 als met 2 woonlagen te vinden. Beide typen hebben een oppervlakte van zo’n 65 m2. En ieder appartement heeft 2 slaapkamers, een buitenruimte en een eigen berging in het gebouw. 

Duurzaamheid is belangrijk voor ons. Daarom is niet alleen de manier van bouwen door bouwpartner Hodes zo duurzaam mogelijk. Ook de nieuwe bewoners wonen en leven straks op een duurzame en energiezuinige manier: de woningen zijn volledig elektrisch. En door zonnepanelen met een warmtepomp te combineren, zijn de woningen zeer energiezuinig. Dat is goed voor het milieu én de energierekening. 

Nog vóór het einde van het jaar leveren wij ook de 20 beneden- en bovenwoningen op 
Bouwpartner Trebbe nam de bouw van deze woningen voor haar rekening. De werkzaamheden zijn in volle gang. De verwachting is dat de nieuwe bewoners van deze woningen nog voor het eind van dit jaar óók hun sleutel krijgen. En een nieuw thuis vinden op ’t Kempke. 

11 bewoners keren terug naar een woning op ’t Kempke 
7 daarvan vinden hun nieuwe thuis in één van de appartementen. En 4 huishoudens kozen voor één van de beneden- of bovenwoningen. De overige woningen boden wij aan via WoningHuren.nl en zijn inmiddels verhuurd. Woningzoekenden uit Haaksbergen kregen voorrang bij het toewijzen van de woningen aan ’t Kempke.