Passend toewijzen

Passend toewijzen klinkt lastiger dan het is. Maar het is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. De naam zegt het eigenlijk al: we wijzen je een woning toe met een huurprijs die bij jouw situatie past. Zo komt een huishouden met een lager inkomen niet in een te dure woning terecht. En andersom, een huishouden met een hoger inkomen niet in een te goedkope woning. Wel zo eerlijk, toch?

Wil je weten tot welke huurprijs jij kan huren? Dat kan zeker! Bekijk het schema hieronder.

Let op: is jouw verzamelinkomen hoger dan €55.000? Dan val je niet onder de regels van passend toewijzen. We verwijzen je dan graag door naar ons aanbod in het geliberaliseerde segment. 

Veel gevraagd over Passend toewijzen

Wat is flexibel huren?

Algemeen

Een aantal van onze woningen hebben het kenmerk flexibel huren. Bij deze woningen staat op de foto een knop met de tekst ‘voor deze woning gelden 2 huurprijzen’. Wat je voor deze woning betaalt, hangt af van je leeftijd en inkomen. Ben je jonger dan 23 jaar en heb je huurtoeslag nodig om de huur te kunnen betalen? Dan is de huurprijs maximaal € 442,46 (prijspeil januari 2022). In alle andere gevallen betaal je de hogere huurprijs die in de advertentie staat. Ook bij flexibel huren hebben alle woningzoekenden bij de loting evenveel kans.

a a