Eenmalige huurverlaging

Je kunt huurverlaging aanvragen voor 2023 als jouw inkomen onder 120% van het sociaal minimum ligt. In de veelgestelde vraag 'Huurverlaging aanvragen, hoe doe ik dat?' die hieronder staat, lees je meer informatie. 

Of je recht hebt op huurverlaging zie je snel door onder 'zelf regelen' en dan 'eenmalige huurverlaging' de vragen te doorlopen. Je moet dan wel huurder zijn op of vóór 1 maart 2023.

Veel gevraagd over Eenmalige huurverlaging

Huurverlaging aanvragen, hoe doe ik dat?

Algemeen

Je kunt huurverlaging aanvragen als jouw inkomen onder 120% van het sociaal minimum ligt. Of je hier recht op hebt, zie je snel door onder 'zelf regelen' en dan 'eenmalige huurverlaging' de vragen te doorlopen. Je moet dan wel huurder zijn op of vóór 1 maart 2023. Je kunt maar één keer eenmalige huurverlaging krijgen. Heb je in 2023 al huurverlaging naar € 575,03 ontvangen? Dan kun je dit in 2024 niet opnieuw aanvragen. 

Denk je recht te hebben op eenmalige huurverlaging? Dan ontvangen we graag een aantal documenten van je. Het gaat om je inkomensgegevens (bijvoorbeeld uitkeringsspecificatie/salarisstroken/AOW) van de laatste zes maanden en een huishoudverklaring*. Deze upload je gemakkelijk in zelf regelen: eenmalige huurverlaging. Je mag de documenten ook mailen naar info@domijn.nl.

Heb je alle stappen doorlopen en daarna nog vragen? Bijvoorbeeld over informatie die je moet aanleveren? Of waarom je volgens de uitkomst geen recht hebt op huurverlaging? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via 053 202 2 209. Of stuur een mail naar info@domijn.nl. We helpen je graag persoonlijk bij jouw vraag.

*één van de documenten die je moet aanleveren is een huishoudverklaring. Om je een handje te helpen hebben we alvast een opzetje van zo’n verklaring gemaakt. Deze hoef je alleen nog maar in te vullen en te ondertekenen. Je vindt het bestand hier.

Wanneer gaat de huurverlaging in?

Zijn alle documenten compleet en wordt de aanvraag goedgekeurd? Dan volgt er een schriftelijk voorstel tot huurprijsverlaging. Dit gaat in op de 1ste dag van de tweede maand na binnenkomst van de aanvraag. Bijvoorbeeld: aanvraag op 3 januari, voorstel huuraanpassing per 1 maart. Of aanvraag op 1 februari, voorstel huuraanpassing per 1 april.

Moet ik zelf mijn nieuwe huurprijs doorgeven bij de Belastingdienst voor het berekeken van de huurtoeslag?

Domijn geeft je nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. Je bent wel zelf verantwoordelijk. Dus controleer zelf of je huurtoeslag is aangepast.