Inschrijven

Welkom bij Domijn! Verhuurder van woningen in de gemeenten Enschede, Haaksbergen en Losser.

Bij ons gaat het om meer dan alleen een huis, wij willen jou echt een thuis bieden. Daarom doen wij er dag in dag uit alles aan om iedereen aan een fijn plekje te helpen. Wil je ook wonen in één van onze woningen? Schrijf je dan eerst even in als woningzoekende. Dan kun je daarna reageren op de beschikbare woningen.

Veel gevraagd over Inschrijven

Hoe kan ik me inschrijven?

Algemeen

Ben je ouder dan 18 jaar en nog niet eerder ingeschreven bij ons? Dan kun je je gemakkelijk online inschrijven. Misschien denk je: als ik me twee keer inschrijf dan maak ik dubbel kans om ingeloot te worden. Leuk bedacht maar helaas werkt dit niet zo. Je kan én mag maar één inschrijving per persoon/gezin/huishouden aanmaken. Krijg je tijdens het inschrijven de melding dat je gegevens al bekend zijn? Neem dan even contact met ons op. Dan helpen wij je verder.

Wat vul ik in bij 'huishoudgrootte'?

Algemeen

Onder je huishoudgrootte vallen alle meeverhuizende personen die bij de gemeente worden ingeschreven op het nieuwe adres. Heb je een vastgelegd co-ouderschap? Dan tellen kinderen bij beide ouders/verzorgers mee in de huishoudgrootte.

Wat vul ik in bij 'verzamelinkomen'?

Algemeen

Je verzamelinkomen is het inkomen voordat de belasting er af is. Dit kunnen inkomsten zijn uit werk, woning of uitkering. Je vindt je verzamelinkomen op je inkomensverklaring van vorig jaar of het jaar ervoor. Kies altijd voor de meest recente. 

Let op: je verzamelinkomen is niet het inkomen dat op je jaaropgave staat. Nog een kleine tip: vul het verzamelinkomen in zonder punten of komma's. Is je verzamelinkomen bijvoorbeeld 14.250,20 euro. Vul dan in: 14250

Ik ben ingeschreven. En nu?

Algemeen

Wat goed! Je bent ingeschreven, ingelogd op je account en klaar om een eerste reactie te plaatsen.

Hoe nu verder?
Onze beschikbare woningen vind je onder 'woningaanbod'. Je kan zelf een aantal filters instellen en je ziet per woning of deze passend is of niet. Als je op de woning klikt krijg je meer informatie. Hier zie je onder andere hoeveel mensen hebben gerereageerd, tot wanneer je kan reageren en natuurlijk vind je ook meer informatie over de woning. Zie je jezelf er misschien wel wonen? Klik op 'reactie plaatsen' om mee te doen aan de loting.

Tip: zorgen dat er geen woning aan je voorbij gaat? Kijk iedere maandag, woensdag en vrijdag op onze website. Dan weet je zeker dat je geen woning mist.

Wat houdt de tijdelijke maatregel voor grote eengezinswoningen in?

Algemeen

Het aantal reacties op grote eengezinswoningen in Enschede stijgt. Zelfs zo veel dat huishoudens van 3 personen of meer té vaak achter het net visten. Dat vraagt om een oplossing. We vinden het namelijk belangrijk dat ook deze gezinnen ruimte krijgen om fijn te wonen. Daarom wijzen we de grote eengezinswoningen, dat zijn woningen met minimaal drie grote slaapkamers, op dit moment anders toe.

Vanaf 1 juli 2021 kun je alleen op een grote eengezinswoning in Enschede reageren als je een huishoudgrootte van 3 of meer personen hebt. Bestaat je huishouden uit 1 of 2 personen? Dan kun je natuurlijk nog wel op kleinere eengezinswoningen of appartementen reageren, maar niet meer op de grotere eengezinswoningen.

We houden het aantal reacties op de woningen goed in de gaten. Zodra we zien dat de druk afneemt, stoppen we met deze maatregel.

a a