Huren grote eengezinswoningen

Vanaf 1 juli 2021 kunnen alleen woningzoekenden met een huishoudgrootte van 3 of meer personen reageren op grotere eengezinswoningen in Enschede. Woningzoekenden met een huishoudgrootte van 1 of 2 personen kunnen natuurlijk nog wel op kleinere eengezinswoningen of appartementen reageren. Maar niet meer op de grotere eengezinswoningen. We doen dit omdat het aantal reacties op grote eengezinswoningen stijgt. En omdat we het belangrijk vinden dat grotere gezinnen echt de ruimte krijgen die ze nodig hebben om fijn te wonen.

Veel gevraagd over Huren grote eengezinswoningen

Wat houdt de tijdelijke maatregel voor grote eengezinswoningen in?

Algemeen

Het aantal reacties op grote eengezinswoningen in Enschede stijgt. Zelfs zo veel dat huishoudens van 3 personen of meer té vaak achter het net visten. Dat vraagt om een oplossing. We vinden het namelijk belangrijk dat ook deze gezinnen ruimte krijgen om fijn te wonen. Daarom wijzen we de grote eengezinswoningen, dat zijn woningen met minimaal drie grote slaapkamers, op dit moment anders toe.

Vanaf 1 juli 2021 kun je alleen op een grote eengezinswoning in Enschede reageren als je een huishoudgrootte van 3 of meer personen hebt. Bestaat je huishouden uit 1 of 2 personen? Dan kun je natuurlijk nog wel op kleinere eengezinswoningen of appartementen reageren, maar niet meer op de grotere eengezinswoningen.

We houden het aantal reacties op de woningen goed in de gaten. Zodra we zien dat de druk afneemt, stoppen we met deze maatregel.

a a