Tuinonderhoud

Veel mensen willen graag een tuin. Maar als je een tuin hebt, ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Dat is goed voor je tuin én voor je omgeving. Natuurlijk wil je je tuin eigen maken met bijvoorbeeld mooie planten, een schutting, een tuinhuis of een vijver. We geven je hiervoor de ruimte. Maar er zijn wel een paar spelregels. Loop deze eerst even na voordat je aan de slag gaat.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Ik wil zelf klussen in mijn tuin. Wat zijn de spelregels?

Algemeen

Voor een nieuwe plant hoef je ons geen toestemming te vragen. Je mag je tuin naar eigen smaak inrichten maar er zijn natuurlijk wel een aantal spelregels. Loop deze eerst even na voordat je aan de slag gaat. Heb je grotere plannen voor je tuin? Dan heb je soms eerst toestemming nodig. Benieuwd waar je toestemming voor moet vragen? Je vindt het in de Woonwijzer - Klus ABC.

Heb je toestemming nodig? Vul dan eerst het aanvraagformulier in. Probeer in je aanvraag zo duidelijk mogelijk te zijn. Denk aan (bouw)tekeningen, foto's, een uitleg van wat je precies voor ogen hebt en wie de werkzaamheden gaat uitvoeren. Onze technisch consulent bekijkt je aanvraag en neemt contact met je op. Keuren wij je aanvraag goed? Dan kan jij met een gerust hart aan de slag!

Ik kan mijn tuin niet meer onderhouden. Wat moet ik doen?

Algemeen

Lukt het niet meer om alles netjes bij te houden? Dat is vervelend. Voor je tuin én voor je omgeving. Wacht daarom niet tot het onkruid tot je knieën komt maar vraag op tijd om hulp. Neem je even contact met ons op via 053 - 209 2 209? Dan kun je samen met onze wijkbeheerders kijken wat de beste oplossing is.