Ongedierte

Heb je last ongedierte? Dat kan gebeuren. In de meeste gevallen kun je dit zelf oplossen. Maar soms heb je een beetje hulp nodig.

Overlast van ongedierte geef je door via je MijnDomijn account. Dit doe je in het zelf regelen scenario ‘reparatie doorgeven’. Je geeft aan in welke ruimte je last hebt van ongedierte én natuurlijk om welk soort ongedierte het gaat. Je krijgt van ons tips om zelf het probleem op te lossen. Kan of mag je het ongedierte niet zelf bestrijden? Dan zorgen wij ervoor dat een specialist contact met je opneemt.

Veel gevraagd over Ongedierte

Ik heb last van ongedierte. Wat moet ik doen?

Algemeen

Soms deel je zonder het te willen je huis met kleine beestjes als muizen, vlooien of vliegen. Gelukkig kan je zelf veel doen om van dit soort ongedierte af te komen. Soms lukt dat niet en heb je de hulp nodig van een gespecialiseerd bedrijf. Maak het ongedierte vooral niet te makkelijk... Je bent zelf verantwoordelijk voor het bestrijden en verdelgen van ongedierte als mieren, vliegen, vlooien en zilvervisjes.

Hoe je dit doet?
Ongedierte is gek op rommel en etensresten. Zorg er dus voor dat je huis opgeruimd en schoon blijft. Leeg regelmatig je vuilnisbak en doe 'm goed dicht. Laat geen eten rondslingeren. En voer geen vogeltjes vanaf je balkon of in je tuin. Ook duiven en ratten vinden dat lekker en die wil je nou net niét voeren. Heb je huisdieren? Behandel dan je huis en je huisdieren regelmatig tegen vlooien.

Wat kun je doen bij duivenoverlast?
Net als bij ander ongedierte is het bij duiven belangrijk dat je geen eten laat rondslingeren op je balkon of in je tuin. Zet hier geen eten neer en voer geen overgebleven etenswaren aan duiven. Gebruik hiervoor de groene- of GFT container. Het groenafval wordt hergebruikt. Hier wordt compost van gemaakt.

Zorg voor een schoon balkon of schone tuin
Hier ben je als huurder zelf verantwoordelijk voor. Is jouw balkon of tuin toch vervuild en heb je hierdoor overlast van duiven? Dan kan het zijn dat Domijn een schoonmaakbedrijf inhuurt en alles laat schoonmaken. De kosten hiervoor zijn dan voor jou als huurder. Zorg er dus zelf voor dat je balkon of tuin opgeruimd en schoon blijft.

Goed om te weten
Duiven kunnen bacteriën, schimmels, virussen of parasieten bij zich dragen. Voorkom het direct contact met duiven, duivenpoep en duivenveren. Ga je een plek met veel duivenpoep of duivenveren schoonmaken? Draag dan een mondkapje en handschoenen. Gebruik veel water en was na afloop goed je handen. Zo voorkom je dat je ziek wordt.

Wanneer roep je hulp in?
Heb je last van wespen, ratten, muizen, bijen, steenmarters of eikenprocessierups? Geef dit dan door via je MijnDomijn account. Dit doe je in het zelf regelen scenario ‘reparatie doorgeven’. Je geeft aan in welke ruimte je last hebt van ongedierte én natuurlijk om welk soort ongedierte het gaat. Kan of mag je het ongedierte niet zelf bestrijden? Dan zorgen wij ervoor dat een specialist contact met je opneemt.