Burenoverlast

Heb je last van de buren? Dat kan gebeuren. In de meeste gevallen kun je dit zelf oplossen. Maar soms heb je een beetje hulp nodig.

Veel gevraagd over Burenoverlast

Ik heb overlast van de buren. Wat moet ik doen?

Algemeen

Heb je last van de buren? Dat kan gebeuren. Bijvoorbeeld door lawaai, rommel of stank. Maar soms kan het voorkomen dat je buren echt overlast geven. Vaak kun je dit zelf oplossen door er met je buren over te praten en samen te zoeken naar een oplossing. Wacht vooral niet te lang met vertellen wat je dwars zit. Soms weten je buren helemaal niet dat je last van ze hebt.

Ga niet praten als je boos bent. Bedenk van te voren wat je wil zeggen en blijf netjes en rustig. Kom je er samen niet uit? Schakel dan Buurtbemiddeling in of neem contact met ons op.

Buurtbemiddeling Enschede

Algemeen

Heb je een conflict met je buren? En komen jullie er samen niet uit? In Enschede Oost, Noord, Centrum en Wesselerbrink kun je hiervoor gratis Buurtbemiddeling inschakelen. De vrijwilligers van Buurtbemiddeling luisteren naar beide kanten van het verhaal en blijven neutraal in de situatie. Samen zoeken jullie naar een oplossing. Voorwaarde is wel dat jullie vrijwillig deelnemen aan de bemiddeling.

Buurtbemiddeling kan niet ingeschakeld worden bij conflicten waarbij sprake is van buitensporige agressie, verslaving, psychiatrische problemen of relationele problemen.

Meer weten?
Op de website van Buurtbemiddeling vind je meer informatie.

Buurtbemiddeling Enschede is telefonisch en via e-mail goed bereikbaar
Telefoonnummer: 06-53347021 / 06-82824184
E-mail: info@buurtbemiddelingenschede.nl

Buurtbemiddeling Haaksbergen

Algemeen

Heb je een conflict met je buren? En komen jullie er samen niet uit? In Haaksbergen kun je hiervoor gratis Wijkracht inschakelen. De vrijwilligers van Wijkracht luisteren naar beide kanten van het verhaal en blijven neutraal in de situatie. Samen zoeken jullie naar een oplossing. Voorwaarde is wel dat jullie vrijwillig deelnemen aan de bemiddeling.

Wijkracht kan niet ingeschakeld worden bij conflicten waarbij sprake is van buitensporige agressie, verslaving, psychiatrische problemen of relationele problemen.

Meer weten?
Op de website van Wijkracht vind je meer informatie.

Wijkracht is telefonisch en per e-mail goed bereikbaar.
Telefoonnummer: 088 945 57 22 
E-mail: info@wijkracht.nl

Buurtbemiddeling Losser

Algemeen

Heb je een conflict met je buren? En komen jullie er samen niet uit? In Losser kun je hiervoor gratis Buurtbemiddeling inschakelen. De vrijwilligers van Buurtbemiddeling luisteren naar beide kanten van het verhaal en blijven neutraal in de situatie. Samen zoeken jullie naar een oplossing. Voorwaarde is wel dat jullie vrijwillig deelnemen aan de bemiddeling.

Buurtbemiddeling kan niet ingeschakeld worden bij conflicten waarbij sprake is van buitensporige agressie, verslaving, psychiatrische problemen of relationele problemen.

Contact
Op de website van Buurtbemiddeling vind je meer informatie.

Buurtbemiddeling Losser is telefonisch en via e-mail goed bereikbaar:

  • Telefoonnummer: 06 820 48 800
  • E-mail: info@buurtbemiddelinglosser.nl

Ik wil iets melden over mijn buurt. Kan dat hier?

Algemeen

Staan er (bijvoorbeeld) vuilniszakken op de galerij en kan je er bijna niet langs? Dat is vervelend! Weet je van wie de vuilnis is? Spreek die gene er dan op aan. Daarnaast kan je het ook melden bij Domijn. Onze collega pakt het dan verder op. Voor online melden bij Domijn klik hier.

Levert de rommel of andere objecten een (brand)gevaarlijke situatie op? Dan is het belangrijk om gelijk actie te ondernemen. 

Zit er graffiti op de muur of is de lift besmeurd? Schakel dan in het Veld in. Als huurder kan je ze zelf bellen. De rekening gaat wel naar Domijn.