Contract wijzigen

Soms verandert er wat in je woonsituatie. Misschien ga je samenwonen of juist niet. In de meeste gevallen kun je dit via MijnDomijn aanpassen op je contract. Heb je geen MijnDomijn account? Bel ons dat even via 053 - 209 2 209 of kom langs bij één van onze kantoren.

Veel gevraagd over Contract wijzigen

Er moet iemand bij het huurcontract op. Wat nu?

Algemeen

In sommige gevallen kan er iemand bij het huurcontract op. Die persoon wordt dan medehuurder. Ben je getrouwd of geregistreerd partners? Allereerst gefeliciteerd! Door deze verbinding zijn jullie automatisch allebei huurder van de woning. We krijgen hier geen bericht van de ambtelijke stand over. Bericht je ons dus wel even als je beide op contract wil staan? En heb je een bewindvoerder? Dan vragen we ook om een bewijs waarin je bewindvoerder toestemming geeft voor de aanpassing van het contract.

Ben je niet getrouwd of geregistreerd partner? Dan zijn er een aantal spelregels voordat je bij het contract op mag:
1) degene die bij op het contact moet staat tenminste 2 jaar ingeschreven op jouw adres bij de gemeente
2) jullie hebben een gemeenschappelijk huishouden.

Om aan te tonen dat je minimaal twee jaar samen op dit adres ingeschreven staat vragen wij om een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP). Dit kun je opvragen bij de gemeente. Het uittreksel BRP mag niet ouder zijn dan drie maanden. 

Er moet iemand van het huurcontract af. Wat nu?

Algemeen

Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand om de een of andere reden van het huurcontract af moet. Dat kan! Hiervoor vul je een afstandsverklaring in. De afstandsverklaring vind je in je MijnDomijn account. Alleen de persoon die van het contract af moet kan deze afstandsverklaring invullen. En het is natuurlijk belangrijk dat de achterblijvende huurder de huur kan blijven betalen.

Naast de afstandsverklaring hebben we soms extra informatie van je nodig. Als dat zo is, dan nemen we contact met je op. 

Kan iemand anders tijdelijk in mijn woning wonen?

Algemeen

Ga je voor een langere tijd een wereldreis maken of woon je bijvoorbeeld vanwege mantelzorg tijdelijk niet in je eigen woning? Dan is het misschien een prettig idee dat er iemand anders op je huis ‘past’. We noemen dit huisbewaring.

Huisbewaring is jouw recht als huurder, maar dit moet wel in overleg. Zonder toestemming is het namelijk onderhuur en dát is dan weer niet toegestaan.

Wil jij dus een kennis of vriend voor ten minste drie maanden in jouw huis laten wonen zonder dat jij aanwezig bent? Neem dan contact met ons op over de voorwaarden.